spin

Aluk Architectentour

Exclusieve inspiratietour voor architecten

Donderdag 30 juni 2022 | Tilburg

Aanmelden

Aluk Architectentour

Exclusieve inspiratietour voor architecten

Donderdag 30 juni 2022 | Tilburg

Aanmelden

Zie, voel en ervaar de Dutch Design Week 2020 tijdens een exclusieve bijeenkomst voor architecten op donderdagochtend 22 oktober.

De Dutch Design Week in Eindhoven is uitgegroeid tot een groots internationaal event met een enorme variëteit aan locaties, ontwerpers en thema’s. Maar dit jaar is, gezien Covid-19, alles anders. Het is misschien minder groots, maar dat biedt juist kansen om met een select gezelschap bijzondere plekken te ontdekken.

Speciaal programma voor architecten

AluK heeft ook dit jaar weer een inspirerend programma samengesteld. Zo bezoeken we onder andere de gerenommeerde Kazerne en de iconische Trudo Toren. Een verticaal groen gebouw, uit de koker van de Italiaanse architect Stefano Boeri. Daarnaast zal directeur van Strijp S, Jack Hock, u meenemen in de ontwikkeling van het industriële Strijp S. We sluiten de dag af met een lunch op de rooftop van het TQ gebouw op Strijp T; een plek met een prachtig uitzicht over Eindhoven.

Om de Corona maatregelen in acht te nemen, is er dit jaar plek voor maximaal 25 architecten. Wees er dus snel bij en schrijf u kosteloos in voor dit bijzondere evenement.

Programma22 oktober 2020

13.00 uur <strong> Ontvangst bij Gebouw 88</strong> <hr></hr> We starten de architectour bij Gebouw 88. Dit compleet gerenoveerde pand ligt op de voormalige hoofdwerkplaats van de Nederlandse Spoorwegen in Tilburg.

13.00 uur Ontvangst bij Gebouw 88
We starten de architectour bij Gebouw 88. Dit compleet gerenoveerde pand ligt op de voormalige hoofdwerkplaats van de Nederlandse Spoorwegen in Tilburg.

13.30 uur <strong> Kick-off </strong> <hr></hr> Welkomstwoord door Toine van Rooij van AluK.

13.30 uur Kick-off
Welkomstwoord door Toine van Rooij van AluK.

13.45 uur <strong> Inspiratietour Spoorzone </strong> <hr></hr> Architect Ed Bergers leidt je door de belangrijkste hotspots van de Spoorzone en daarbuiten. Via de Koepelhal en de Wagenmakerij lopen we naar (voormalig theater) MIDI, Pakhuis West en de PLINT aan het Veemarktkwartier.

13.45 uur Inspiratietour Spoorzone
Architect Ed Bergers leidt je door de belangrijkste hotspots van de Spoorzone en daarbuiten. Via de Koepelhal en de Wagenmakerij lopen we naar (voormalig theater) MIDI, Pakhuis West en de PLINT aan het Veemarktkwartier.

15.45 uur <strong> Rondleiding LocHal Bibliotheek </strong> <hr></hr> Pal achter het station ligt de indrukwekkende LocHal in het kloppende hart van de Spoorzone. De locomotiefwerkplaats van Nedtrain is getransformeerd tot een publieke stadshal met een indrukwekkende vitrine naar het spoor, stoere stalen constructies en een openbare evenementenruimte voor de stad. De bibliotheek won vele prijzen en is dus een echt must see!

15.45 uur Rondleiding LocHal Bibliotheek
Pal achter het station ligt de indrukwekkende LocHal in het kloppende hart van de Spoorzone. De locomotiefwerkplaats van Nedtrain is getransformeerd tot een publieke stadshal met een indrukwekkende vitrine naar het spoor, stoere stalen constructies en een openbare evenementenruimte voor de stad. De bibliotheek won vele prijzen en is dus een echt must see!

16.45 uur <strong> Vrij rondlopen in de LocHal </strong> <hr></hr> De ervaring leert dat mensen na de rondleiding in de LocHal graag ook zelf willen rondkijken. Er is nog 30 minuten tijd om zelf op het gemak deze overweldigende locatie te bekijken.

16.45 uur Vrij rondlopen in de LocHal
De ervaring leert dat mensen na de rondleiding in de LocHal graag ook zelf willen rondkijken. Er is nog 30 minuten tijd om zelf op het gemak deze overweldigende locatie te bekijken.

17.30 uur <strong> Walking Dinner Houtloods </strong> <hr></hr> Bij het oudste gebouw van de Spoorzone genieten we na van de inspiratietour onder het genot van een drankje en een exclusief walking dinner.

17.30 uur Walking Dinner Houtloods
Bij het oudste gebouw van de Spoorzone genieten we na van de inspiratietour onder het genot van een drankje en een exclusief walking dinner.

Sprekers

Toine van Rooij

Projectconsultant bij AluK

Ed Bergers

Architect

LocatieParadijslaan 2-8, 5611 KN Eindhoven

Parkeren kan bij Q-Park Stadhuisplein
Stadhuisplein 1A, Eindhoven
Vanuit hier is het 5 minuten lopen.

Met het ov kunt u vanuit Station Eindhoven het beste lopen, dit is 12 minuten lichaamsbeweging.

Meer informatie over de Kazerne: www.kazerne.com

ContactHeeft u vragen over dit evenement? Of wilt u uw dieetwensen doorgeven?
Neem dan contact op met de organisatie via 0407820703 of info@alukarchitectentour.nl

Meer weten over AluK?

AanmeldenVul onderstaand formulier s.v.p. zo volledig mogelijk in.

Door me aan te melden ga ik akkoord met de opslag en verwerking van mijn gegevens door AluK en de organisator van het event en ontvang ik informatie omtrent AluK Architectentour.

Ik wil graag de nieuwsbrief van AluK ontvangen.

* = Verplicht veld

Heeft u vragen over dit event? Neem dan contact op met de organisatie via 040 7820704 of info@alukarchitectentour.nl

EEN INITIATIEF VAN

© 2018 - Aluk Architectentour